Over Marjan

Marjan is geboren en opgegroeid in Drachten. Tijdens een sportieve jeugd werd haar interesse gewekt voor de golfsport. Vrij snel na het afronden van haar Mensendieck opleiding kwalificeerde Marjan zich als eerste Nederlandse golf professional op de Ladies European Tour. Van 1986 tot 2002 speelde ze in dit internationale spelersveld en nam ze vijf keer deel aan het Ladies British Open Golf. Marjan's hoogste noteringen op de Ladies European Tour waren een vierde plaats tijdens het Italiaans Open en het Spaans Open, beide in 1996.

In eigen land behaalde ze als amateur en als professional diverse golf overwinningen. In 2002 was zij de beste golf professional tijdens het Nationaal Open Golf voor dames. In 2004 werd zij winnares van het Nationaal Matchplay Golf voor damesprofessionals. In 2013 werd zij winnares van het Frans Open voor Dames Senioren en in 2019 de eerste vrouwelijke winnaar van de PGA Holland Senior Cup. Marjan is als golfprofessional niet verbonden aan een golfclub.

Marjan's interesse voor beeldende kunst werd al op jonge leeftijd gewekt en het creëren van kunstobjecten werd een rode draad in haar leven. Tijdens de jaren op de Ladies European Tour was er in de wintermaanden de meeste tijd om te tekenen en te schilderen. Het maken van kunst kreeg in de loop van de tijd steeds meer de overhand in Marjan's leven. Ze legde zich toe op verschillende schildertechnieken zoals tempera, olieverf, acryl en aquarel. Ook combineerde ze de verschillende schildertechnieken in haar werken. Gaandeweg ontstond de behoefte om ook in drie dimensies te gaan werken. Aangezien het maken van sculpturen altijd Marjan's belangstelling heeft gehad werd dat haar keuze, met hout als materiaal. De natuur is de grootste inspiratiebron van Marjan. Ze woont op Ameland waar de inspiratie voor een volgend kunstwerk meestal zeer nabij is.

Marjan de Boer

Beeldend Kunstenaar Ameland